Cea mai bună mască facială pentru femei

Ai nevoie de un tratament naturist care să îndepărteze atât acneea, cât și punctele negre? Atunci încearcă această mască!

Aspectul fizic începe să ne preocupe tot mai mult, astfel că tratamentele naturiste sunt la mare căutare, mai ales din cauza faptului că pielea este expusă în fiecare zi la o serie de factori deloc blânzi cu ea.

Astfel ajungem să ne confruntăm cu probleme precum acneea, punctele negre, petele pigmentare.

Încearcă masca propusă în acest articol și bucură-te de beneficiile ei. Nu ai nevoie decât de 3 ingrediente și anume argilă verde,zeama de la o lămâie și miere de albine.

Cât de utilă este argila verde?

Cunoscută și sub denumirea de “argila frantuzeasca”, deoarece se regăsește mai ales în zonele stâncoase din sudul Franței, de culoare verde. Dacă o găsești în comerț și culoarea ei este alta trebuie să știi cu cat tinde spre culoarea verde-cenușiu, cu atât calitatea ei este mai slabă.

Acest aspect fiind clarificat putem să spunem despre cât de benefică este pentru sănătatea ta indiferent de forma de administrare. Are o paletă largă de utilități de la crampele menstruale până la cazuri de arsuri.

Susține procesul de detoxifiere

Dacă vrei să faci o cură de detoxifiere, pastilele de argilă verde îți pot fi extrem de utile, mai ales pentru că toxinele se lipesc de argilă înainte să se atașeze prin organism, argila verde fiind  extrem de benefică în sensul acesta, meritele fiindu-i recunoscute atât de medicii de medicinată alternativă cât și de managerii de mediu.

Se bucură de proprietăți exfoliante dacă alegi să o aplici la nivelul feței, în același timp contribuind la reechilibrarea pH-ului și a glandelor sebacee, cu cât pătrunde mai adânc în pori cu atât îi va desfunda mai bine și îi va curăța de punctele negre.

În plus, argila este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și revigorante, ajutând inclusiv la remdierea rănilor de la suprafața pielii.

Masca pe bază de argilă verde contribuie la îmbunătățirea oxigenării la nivel celular, combate semnele îmbătrânirii premature, iar dacă o combini cu miere o vei transforma într-un aliat care îi va oferi un efect mult mai hidratant și curativ.

Cum se prepară masca

Ai nevoie de 5 linguri de argilă pe care să le amesteci cu zeama de la o lămâie, o lingură de miere de albine naturală și o linguriță de ulei de cocos.

Uleiul îți va fi de folos mai ales dacă ai tenul foarte uscat, altfel poți să realizezi mască și fără el.
Asigură-te că amesteci ingredientele întotdeauna cu o spatulă de silicon sau lemn, iar în cazul în care produsul devine prea uscat poți să îi adaugi un pic de apă până ajunge la textura dorită.

Curăță bine tenul, în special în zona T și obrajii și apoi poți aplica masca seara, evitând să acoperi marginea ochilor, deoarece textura ei este un pic agresivă pentru zona sensibilă a ochilor.

Lasă masca să se usuce timp de 30-40 de minute, apoi îndepărteaz-o cu multă apă caldă, la final poți să aplici fie un tonic hidratant fie o cremă hidratantă de noapte. Nu apela la acest tratament mai mult de 2 ori pe săptămână, altfel vei obține un efect contrar.