Un aliment sănătos pe care ar trebui să îl consumi și tu

Indiferent că vrei să slăbești sau să reduci cantitatea de zahăr consumată zilnic, acest aliment este extrem de sănătos și de util.

Suferi de anemie sau te simți obosit și fără putere?  Te confrunți cu probleme precum constipație, diareea sau tensiune arterială crescută? Consumă câteva curmale și vei scăpa de problemele enumerate mai sus.

Sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale dar mai ales de fier, astfel că se recomandă a fi consumate cu încredere atât de către femeile însărcinate dar mai ales și de către copii.

Pe lângă fier în curmale se regăsește și o sursă bună de potasiu, doză care în caz de diaree este extrem de eficientă, mai ales dacă după ce ai scăpat de acest disconfort vei continua să consumi 2-3 curmale pe zi. Sunt indicate pentru a crea mai ușor senzația de sațietate dar și pentru a menține un tranzit digestiv corespunzător. Nu mai punem la socoteală și faptul că potasiul este excelent mai ales și pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Cel mai sănătos desert

Îți este poftă de ceva dulce? Alege sănătatea înainte de toate și consumă 2-3 curmale, mai ales că gustul lor dulce, cremos, bogat în nutrimenți de cea mai bună calitate îți vor fi de folos să îți menții sănătatea impecabilă timp îndelungat.

Este suficient chiar și o singură curmală pe zi să consumi, mai ales dimineața la cafea, în special dacă bei cafeaua fără zahăr.

Dacă vrei să slăbești ține cont de faptul că un consum moderat de curmale îți vor fi de mare ajutor, în special datorită uleiurlor esențiale pe care le conțin și dozei de calciu, sulf, fier, potasiu, mangan, fosfor, magneziu ce se regăsesc în ele.

De asemenea sunt un adjuvant perfect în probleme precum disfuncțiile sexuale, tulburările intestinale sau chiar problemele cardiace.

Mixul perfect dintre grăsimile nesaturate, cantitatea de proteine cât și vitaminele ce se regăsesc în curmale îți vor fi de ajutor să ajungi la o greutate corporală sănătoasă dacă te lupți cu surplusul de kilograme mai ales.

Efect laxativ natural

Tocmai datorită  substanțelor nicotice pe acre le conțin curmalele omoară bacteriile responsabile cu dezvoltarea infecțiilor în organismul uman, și totodată oferă un efect laxativ natural care asigura buna funcționare a colonului evitând orice fel de deficite la acest nivel.

Poți să adaugi 1-2 curmale în smoothie-uri sau în fresh-uri și astfel vei ține la distanță pofta nesănătoasă de dulce și îi vei oferi organismului tău o doză de energie mai ales că au efect tonic asupra organismului.

Secretul pasiunii în cuplu

Pune la înmuiat o mână de curmale într-un bol cu lapte de capră și lasă-le peste noapte, iar dimineața adaugă peste ele o linguriță de pudră de cardamon. Vei obține în felul acesta un excelent tonic pentru potență și mai ales pentru fertilitate.

Sunt benefice pentru toată lumea de la mic la mare, iar dacă alegi să le consumi înainte de a face sport vei avea rezultate și mai bune, în special pentru că având o cantitate foarte mică de sodiu și mare de potasiu vor echilibra activitatea sistemului nervos.

Efectul lor pozitiv se resimte și în cazul în care vrei să combași naturist efectele unei intoxicații cu alcool, dar în același timp te pot scăpa de mahmureală.