Ritualul de îngrijire al pielii uscate

Pielea sensibilă și predispusă uscării are nevoie de o anumită îngrijire pentru a se menține moale, suplă și frumoasă. Urmează câțiva pași simpli pentru a-i reda aspectul sănătos.

O dietă dezechilibrată, anumite tulburări hormonale sau carențele de vitamine determină incapacitatea pielii de a reține umezeala. Umiditatea este de fapt apa care se află în interiorul celulelor pielii și care ajunge în acestea cu ajutorul fluxului sangvin, menținând-o netedă și sănătoasă. Și factorii de mediu pot influența deshidratarea ei, precum anotimpul rece, temperaturile extreme, expunerea necontrolată la soare sau aerul condiționat.

Folosește produse blânde

Unele produse de îngrijire din comerț sunt prea dure pentru pielea sensibilă, predispusă uscării. Renunță la cosmeticele ce conțin alcool, parfum sau retinoizi. Evitarea lor va ajuta pielea să păstreze uleiurile naturale. Totodată, este important să folosești un produs fără săpun pentru curățare.

Duș cu apă călduță

Evită senzația de disconfort pe care o dă o piele care „strânge“ prin înlocuirea băilor lungi, cu apă fierbinte, cu dușuri cu apă mai degrabă călduță. Pentru un plus de fermitate, poți încerca și alternarea cald-rece.

Atenție!

Nu uita de consumul de apă. O piele hidratată, sănătoasă, are nevoie de un aport optim de lichide pentru a-și menține suplețea și aspectul tânăr. Încearcă să bei minimum 8 pahare de apă pe parcursul unei zile.

Uscare prin mișcări blânde

După duș, evită frecarea agresivă a pielii până se usucă. Clătește foarte bine întregul corp, pentru a elimina orice urmă de produs de curățare, apoi tamponează delicat cu ajutorul unui prosop moale.

Somnul de frumusețe

Odihna este foarte importantă pentru regenerarea celulelor pielii. Dacă dormi suficient, pielea ta va arăta mult mai luminoasă și mai întinsă. Asigură-te că ai un program de somn adecvat, care îți permite să te odihnești suficient.

Exfoliază delicat

Îndepărtarea celulelor moarte este un pas esențial pentru ca produsele de hidratare să ofere cele mai bune rezultate iar pielea să își recapete strălucirea.

Încearcă un exfoliant blând, pentru față și corp, pe care îl poți prepara acasă, din făină de ovăz. Pentru pregătirea lui, ai nevoie de o jumătate de ceașcă de făină de ovăz, pe care o amesteci cu puțină apă caldă, până ce obții o compoziție omogenă. Aștepți 5-10 minute până se înmoaie bine ovăzul, apoi îl aplici pe pielea ușor umedă. Se poate combina și cu 1 linguriță de lapte sau cu 1 linguriță de ulei de măsline.

Pont

Evită alcoolul și excesul de cofeină. Aceste substanțe au efect diuretic și obligă organismul să piardă fluide și minerale esențiale.

Transformă hidratarea într-un obicei zilnic

Dacă vrei să scapi de senzația de piele uscată, include hidratarea în ritualul zilnic de îngrijire a pielii. Folosește din când în când și măști din ingrediente naturale, care hrănesc pielea în profunzime, cum sunt cele ce urmează!

Mască cu miere și smântână

Prepară o mască naturală din 2 linguri de miere, ușor încălzită, și 1 lingură de smântână. Amestecă până ce obții o compoziție omogenă. Se aplică pe pielea uscată și se lasă să acționeze 30 de minute. Se clătește cu apă călduță. Lasă pielea să respire și nu folosi niciun produs cosmetic timp de o oră de la aplicarea măștii. Este potrivită atât pentru față cât și pentru corp.

Loțiune hidratantă din varză

Se dau prin răzătoare, foarte mărunt, frunzele unei verze, apoi se pun într-un recipient și se toarnă deasupra lor 200 de ml de lapte proaspăt fiert. Se lasă să se răcească amestecul la temperatura camerei, apoi se strecoară printr-un tifon sau sită. Această soluție poate fi folosită ca tonic hidratant pentru pielea uscată și sensibilă.