Tratamentele naturiste ale febrei

Chiar dacă toată lumea știe că temperatura corpului este de 37 de grade, în perioada în care faci efort aceasta poate crește, fără a fi considerată febră. În schimb dacă nu ai făcut deloc efort și temperatura corporală se menține crescută cu mai mult de un grad, atunci este cazul să iei măsuri. Dacă această temperatură trece de 39,2 grade mergi imediat la Urgențe.

Infecțiile apar o dată cu timpul răcoros, iar febra este adesea primul simptom al unui organism ce se luptă să combată o anumită infecție.

Astfel, este posibil ca pe lângă febră să te confrunți și cu dureri musculare, articulare, cu frisoane sau chiar cu duereri intense de cap ori senzația de greață.

Nu apela în primă fază la tratamente medicamentoase pentru a scăpa de febră.

Consumă cât mai multe lichide

De regulă, atunci când prepari un suc de legume sau fructe acasă este necesar să adaugi și un pahar la apă atunci când îl prepari. În felul acesta organismul tău va fi și hrănit și hidratat și va putea absorbi mult mai ușor nutrimenții din suc.

În caz de febră se recomadă a se consuma suc de portocală cu morcov și ghimbir și cât mai multă apă și ceaiuri.

Evită să mănânci prea mult în acest caz, deoarece mâncatul acum te va ajuta să crești temperatura corpului, așa că îndreaptă-te către supele creme ce îți vor hrăni organismul și vor ajuta la combaterea infecției vinovată de prezența febrei.

Din categoria alimentelor indicate în această perioadă fac parte pe lângă citrice, pătrunjelul extrem de bogat în vitamina C, usturoiul pe care poți să îl consumi într-o supă de pui, dar și cartoful pe care îl poți rade și să îl amesteci cu alcool. Aplică-l într-o eșarfă la baza gâtului pentru cel mult 15 minute.

Este bine să transpiri

Înfășoară-te într-o pătură și încearcă să dormi. Pe parcursul somnului vei transpira și temperatura corpului va scădea, ajutând astfel organismul să combată febra luptând împotriva virusului.

Și ceaiul îți poate fi de folos în această situație, mai ales infuzia de ceai de soc. Astfel, pentru a o prepara pune două lingurițe de plantă la o cană de apă fiartă și consumă 3 căni pe parcursul zilei.

Nici tătăneasa nu rămâne indiferentă în fața febrei,  ai nevoie de o lingură de plantă la o cană de apă fiartă și să consumi 3-4 căni pe parcursul zilei.

Recomandat ar fi să nu ieși din casă, să stai în pat, să consumi lichide și să te odihnești pe cât de mult poți.

Apelează la comprese

Sunt deja celebre șosetele îmbinate fie în alcool medicinal fie în oțet de mere. Ai grijă să nu le ții mai mult de 20 de minute în picioare după care fă o baie caldă cu apă cu sare și stai în pat la căldură.

De asemenea poți să apelezi la compresele cu  ulei esențial de mentă, mușetel, eucalipt sau busuioc, acestea se aplică pe frunte sau pe piept timp de 10-15 minute. Apoi poți să le reîmprospătezi.